Cola segrare bland nya sorter Ny glass testad med klass

Under strecket
Publicerad
Annons

Klass J2 i Johanssons skola i Sollentuna provsmakade ett urval av sommarens glassnyheter
Hoppsan! Att testa glassar är ett kladdigt jobb, men någon måste göra det. Hedvig (tv) och Matilda äter sig igenom sortimentet. Foto: Yvonne Åsell
Frusen colasmet på flaska var barnens favorit när sommarens nya glassar testades. Annars förefaller sommaren 2002 bli en avgörande tid för isglassar med dubbla pinnar. GB plockar fram Igloo ur frysboxen igen men får konkurrens av två andra nyheter, lika som bär. Dessutom kör Hemglass vidare med sin dubbelpinne, den som inte får heta Hygglo.
Dominanten i frysdiskarna, GB, fyller 60 i år och manifesterar jubileet med extra många nyheter, tio till antalet mot normalt fem. I övrigt gör GB inget större väsen av att fylla jämnt.

– Inte så att vi skäms för vår ålder. Men vi vill titta framåt, säger Maria Schildt Nordlöf, informationsansvarig på GB.
Framtiden för GB:s del har trots allt vissa retrodrag. Stora glassfabriken tinar upp några gamla framgångskoncept. Igloo gör
comeback och bjuder konkurrerande tvillingpinnar spetsen. När GB drog in Igloo för några år sedan var fältet öppet för bland andra Hemglass. I år är dessutom dubbelpinnar nyheter hos såväl Triumfglass som Siaglass.
Redan på försäsongen avgjorde marknadsdomstolen tvisten mellan GB och Hemglass, som har en Iglooklon med namnet Hygglo. Det får den inte heta avgjorde domstolen, som bedömde namnvalet som sk renommésnyltning.
Tanken bakom namnet Hygglo var visserligen raka motsatsen till snyltning, dvs att man kan dela med sig av den ena pinnen, men Hemglass tar skeden i vacker hand och byter namn.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons