X
Annons
X

”Cocktaileffekten handlar om alla slags kemikalier”

Vi kan inte hantera riskerna med kemikalier genom att bara titta på en begränsad del av det vi dagligen exponeras för. En studie om bara frukt och grönsaker är otillräcklig, skriver professorer i en replik om den så kallade cocktaileffekten.

En cocktail är en drink, blandad av olika sorters spritdrycker, vin och eventuellt andra smaksättare och har fått ge namn åt cocktaileffekten, där man varnar för en blandning av olika kemikalier.
En cocktail är en drink, blandad av olika sorters spritdrycker, vin och eventuellt andra smaksättare och har fått ge namn åt cocktaileffekten, där man varnar för en blandning av olika kemikalier. Foto: Phil Mansfield/AP

Martin Larsson från kemiföretaget Bayer Crop Sciences skriver i en debattartikel i SvD att risken att ta skada av den cocktail av kemikalier vi utsätts för är "obefintlig". Detta baseras på en studie som han publicerat tidigare i år i den vetenskapliga tidskriften Food and Chemical Toxicology¹

En cocktail är en drink, blandad av olika sorters spritdrycker, vin och eventuellt andra smaksättare och har fått ge namn åt cocktaileffekten, där man varnar för en blandning av olika kemikalier.

Foto: Phil Mansfield/AP Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X