Annons

CNN: USA bakom bomb som dödade barn i Jemen

Ryggsäckar på platsen för flygräden i Sadaa i Jemen den 9 augusti. 51 människor – varav 40 barn – dödades, enligt Internationella Rödakorskommittén.
Ryggsäckar på platsen för flygräden i Sadaa i Jemen den 9 augusti. 51 människor – varav 40 barn – dödades, enligt Internationella Rödakorskommittén. Foto: Kareem al-Mrrany/AP/TT

Över 50 människor dödades, varav de flesta var barn, i den saudiskledda militäralliansens flygräd mot en skolbuss i Jemen. Nu uppges USA ha levererat bomben som användes vid attacken – som har fått världen att reagera med avsky och kräva en utredning.

TT
Publicerad

Klasskamraterna skrattar och stojar, uppenbart fulla av förväntan inför bussutflykten som skulle markera avslutningen på sommarskolan i norra Jemen. Några timmar senare var den pojke som spelade in videoklippet död – precis som de flesta andra av hans klasskamrater – sedan bussen träffats av en av den saudiskledda militäralliansens flygräder.

Tusentals människor samlades när offren begravdes i provinsen Saada i måndags och många skrek förtvivlat ut sin ilska mot Saudiarabien och dess allierade USA. Och nu kan CNN bekräfta att bomben som användes i flygräden hade sålts inom ramen för USA:s vapenavtal med Saudiarabien.

Annons
Annons
Annons