X
Annons
X

CNBC: Ryssland tappade atomdriven robot i havet

En robot som "gör Natos försvar värdelöst". Så presenterade Vladimir Putin Rysslands nya atomdrivna kryssningsrobot i sitt vårtal. Nu rapporterar CNBC att Ryssland har tappat bort just en atomdriven kryssningsrobot i Barents hav utanför Norge, enligt en källa med insyn.

Landet förbereder nu en sökoperation efter roboten som ska ha försvunnit för flera månader sedan.

Läs mer om Det skärpta säkerhetsläget
En datorsimulering som publicerades av ryska tv-stationen RU-RTR i mars 2018 visar det påstådda nya ryska atomdrivna robotvapnet.
En datorsimulering som publicerades av ryska tv-stationen RU-RTR i mars 2018 visar det påstådda nya ryska atomdrivna robotvapnet. Foto: AP

Testerna av de atomdrivna robotarna ska ha genomförts mellan november 2017 och februari 2018, enligt den amerikanska tv-kanalens anonyma källor med insyn i en underrättelserapport. Fyra robotar uppges ha provskjutits och samtliga test ska ha misslyckats – en robot ska som längst ha lyckats flyga drygt 35 kilometer innan den kraschade i havet, enligt CNBC. Ryssland har förnekat till några misslyckade tester.

En datorsimulering som publicerades av ryska tv-stationen RU-RTR i mars 2018 visar det påstådda nya ryska atomdrivna robotvapnet.

Foto: AP Bild 1 av 4

En datorsimulering som publicerades av ryska tv-stationen RU-RTR i mars 2018 visar hur det påstådda nya ryska atomdrivna vapnet navigerar förbi skyddssystemen.

Foto: AP Bild 2 av 4

Ett ryskt MiG-31 plan utrustat med det atomdrivna robotvapnet.

Foto: AP Bild 3 av 4

President Vladimir Putin.

Foto: Mikhail Klimentyev/AP Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X