Annons

Clowner, rymdepos och drama i höstens filmer

Höstens och vinterns kommande storfilmer är en rejäl blandning. Clownerna Jokern och Pennywise porträtteras – igen – medan "Downton Abbey" blir film. Dessutom skrivs det sista kapitlet i en rymdhistoria som utspelas för längesedan i en galax långt, långt borta.

Hans Larson / TT
Publicerad

"Det: Kapitel 2"

Bill Skarsgård återvänder som den (o)roande clownen Pennywise i uppföljaren till skräckfilmen "Det". 27 år efter de obehagliga händelserna i den gudsförgätna staden Derry återkommer de numera vuxna medlemmarna i "Losers' club" till sina hemtrakter för att ännu en gång göra upp med den utspökade ondskan. Nu ska det bli slut på cirkuskonsterna, en gång för alla.

Astronauten Roy McBride (Brad Pitt) letar efter sin pappa i "Ad astra" och upptäcker hemligheter om både jorden och människans existens. Pressbild.

Foto: Francois Duhamel/20th Century Fox/TT Bild 1 av 4

När Javed Khan (Viveik Kalra) upptäcker Bruce Springsteen förändras hans liv. "Blinded by the light" har premiär i slutet av september. Pressbild.

Foto: Nick Wall/Warner Bros Entertainment Inc/AP/TT Bild 2 av 4

Ett nytt kapitel skrivs i Elsa och Annas liv när "Frost 2" går upp på vita duken under juldagen. Pressbild.

Foto: Walt Disney Animation Studios/TT Bild 3 av 4

Renee Zellweger har redan innan premiären nämnts som en Oscarskandidat för sin roll som Judy Garland i "Judy". Pressbild.

Foto: Pathé/AP/TT Bild 4 av 4
Annons
Annons
Annons