The midnight skyClooneys Netflix-film – simpel men rörande

Den gamle och ishavet.
Den gamle och ishavet. Foto: Netflix

Forskaren Augustine Lofthouse ställs inför dramatiska vägval när jorden drabbats av en global katastrof. ”The midnight sky” är ett slags begravningsceremoni för jorden – med ett optimistiskt budskap.

Under strecket
Publicerad
Med framtiden bredvid sig. George Clooney och Caoilinn Springall i ”The midnight sky”.

Med framtiden bredvid sig. George Clooney och Caoilinn Springall i ”The midnight sky”.

Foto: Netflix
Annons

Rymdfilm får ofta ett lyft av storskaligare visningskontext än hemmastreaming. Ett undantag är George Clooneys Netflix-distribuerade ”The midnight sky”, baserad på Lily Brooks-Daltons debutroman ”Good morning, midnight”, vars mer lågmält jordnära och gråtmilda eko av ”Gravity” och ”Interstellar” gör den utmärkt för tv-soffan.

Lejonparten av jordens befolkning har dött av en vagt omtalad katastrof. Alla överlevare evakuerar utom Augustine Lofthouse (George Clooney), en forskare som är mest känd för att ha upptäckt den potentiellt beboeliga månen K-23. Han är döende i cancer och känner att han lika gärna kan invänta slutet på en forskningsstation vid norra polcirkeln. Lugn och ro bland skärmar, mediciner, minnen och en halvfylld whiskyflaska – tills han upptäcker att en stum flicka har glömts kvar på stationen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons