Annons

Fredric Karén:Clinton leder - men jämnt in i det sista

Det är dan före dan före dan. På tisdag röstar USA om vem som ska bli landets nästa president: Hillary Clinton eller Donald Trump. Och in i det sista är det jämnt mellan kandidaterna som ägnade söndagen åt att resa runt i de delstater där viktiga elektorsröster står på spel. Florida är en sådan, North Carolina en annan.

Sent i kväll rapporterade amerikanska medier att Hillary Clinton, enligt tre sammanslagna opinionsmätningar, leder med mellan 3 till 5 procentenheter.

SvD storsatsar på USA-valet och rapporterar live hela natten mellan tisdagen och onsdagen. Våra utsända är på plats på båda kandidaternas valvakor och från klockan sex på onsdag morgon sänder vi TV direkt på SvD.se med gäster och experter som analyserar resultatet.

Flera kunder väljer att flytta sina evenemang från Grand Hotel i Stockholm. De gör det i protest mot att hotellet hyrt ut lokaler till fredagens omdiskuterade prisgala där Sverigedemokraterna bjudit in andra europeiska politiker. I helgen valde hotellet att gå ut med ett pressmeddelande att de ”ångrar” att de tog bokningen och att de borde ha brutit kontraktet från början.

På SvD är vi extra stolta den här veckan sedan det stod klart att vår reporter Negra Efendic nominerats till Stora Journalistpriset i klassen Årets berättare. Hon nomineras för sin bok ”Jag var precis som du”, där hon berättar om sin egen flykt till Sverige från Bosnien.

Och ni har väl inte missat att vi i veckan lanserade hela vårt digitaliserade tidningsarkiv. 1,5 miljoner sidor från 1884 fram till dagens tidning. Massor av spännande historier att upptäcka.

Med hopp om en bra vecka!

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons
Annons