Annons
X
Annons
X

Clase köpte svarta tjänster för 68 000

Efter polisanmälan mot statssekreterare Nicola Clase riskerar även de hantverkare hon anlitade svart att gransas av ekobrottsmyndigheten. I en TT-intervju igår kväll sade Clase att hon köpt svarta tjänster för 68 000 kronor.

Nicola Clase har varit statssekreterare ända sedan valet, men med ansvar för internationella frågor. Men det var först nu, sedan hon hamnade ännu närmare Fredrik Reinfeldt när hon övertog avgående Ulrica Schenströms plats som Expressen avslöjade att hon betalat svart när familjens sommarhus byggdes om år 2003.

Igår kväll bekräftade hon uppgiften efter att hon och hennes man gått igenom de svarta betalningarna tillsammans med en skattejurist.

–Totalt har vår genomgång visat att det handlar om fyra tillfällen från december 2002 till 2003. Beloppen uppgår sammanlagt till 68000 kronor, säger Nicola Clase till TT.

Annons
X

Hon kan inte förklara varför hon betalat hantverkarna svart och säger att det inte finns något försvar för det som hon gjort.

–Ja... men jag kan bara konstatera att det här är fel av oss. Och eftersom jag gör det kan jag bara dra nästa slutsats och det är att vi måste rätta till det här.

Nicola Clase tänker nu skicka in skrivelser till Skatteverket där hon berättar om de fel som begåtts. I fredags polisanmäldes hon också och enligt vakthavande befäl vid Citypolisen, Göran Pettersson, är brottsrubriceringen skattebrott. Det är troligt att ärendet i morgon hamnar hos Ekobrottsmyndigheten i Stockholm, där Stefan Lundberg är chefsåklagare. Enligt honom kan även byggfirman hon anlitat vara föremål för granskning.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Familjen Clase riskerar nu en upptaxering vilket innebär att de tvingas betala arbetsgivaravgift och ett skattetillägg.

  Fredrik Reinfeldt har i ett skriftligt uttalande sagt att det inträffade inte är bra.

  –Jag har försäkrat mig om att Nicola Clase kommer att gå igenom uppgifterna och ställa allt tillrätta. Jag har förtroende för att så kommer att ske, skrev han.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X