Annons
Aktieanalys

Daniel Zetterberg:Clas Ohlson: Läge att köpa ”dippen”?

Prylkedjan rasar 10 procent på börsen efter en rapport med dålig bruttomarginal och sämre resultat än väntat. Man kan inte längre klaga på prislappen och den höga direktavkastningen lockar. Är det dags att gå mot trenden?

Publicerad

Det tog lite längre tid för e-handeln att slå till mot Clas Ohlson (73,50 kr) så som den gjort mot klädbolagen på börsen. Men när det väl hände så gick det snabbt. Aktien har nu halverats på bara drygt ett halvår. Resultaten har börjat ge vika och bolaget tycks halka runt i en allt större förvirring kring vad Clas Ohlson egentligen ska vara för bolag. Alltihopa lagom till 100-årsjubileet av grundandet i Insjön i Dalarna.

I maj presenterade bolaget en ny strategi bland annat med tydligare fokus på online (där försäljningen minst ska dubbleras vartannat år) i kombination med andra effektiviseringar.

Kursdiagrammet visar aktiens historiska utveckling jämfört med index och därefter ett tänkbart spann över framtida utfall baserat på SvD:s tre scenarier för bolagets utveckling och aktiens värdering under de kommande tre räkenskapsåren.

Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons