Annons

Månsson: Nya ”Lorry”-filmen lär bli besvikelse

Flera ur "Lorry"-gänget, bland andra Suzanne Reuter och Johan Ulveson, återvänder till bioduken i "Lyrro – ut&invandrarna" som har premiär nästa år.
Flera ur "Lorry"-gänget, bland andra Suzanne Reuter och Johan Ulveson, återvänder till bioduken i "Lyrro – ut&invandrarna" som har premiär nästa år.

Det har gått nästan 30 år sedan ”Lorry” hade tv-premiär och närmare 25 år sedan kultfilmen ”Yrrol”.

Nu vänder Peter Dalle och gänget på bokstäverna en gång till. Nästa år har ”Lyrro – ut&invandrarna” biopremiär.

Under strecket
TT
Publicerad

Sanna Sundqvist är en av de nya skådespelarna i Lorry-gänget. Här tillsammans med veteranerna Johan Ulveson och Peter Dalle. "Det är väldigt kul att vi har fyra lite äldre och fyra lite yngre med", säger Dalle om rollistan.

Claes Månsson blir fortfarande igenkänd på stan tack vare sin medverkan i "Lorry" och "Yrrol". "Det satte sig, det var lite där man slog igenom på något sätt", säger han.

Under inspelningarna i Göteborg får ett församlingshem extraknäcka som kommunalhus, där det hålls ett möte mellan Suzanne Reuter, Johan Ulveson, Henrik Dorsin, Sanna Sundqvist, Claes Månsson och Björn Gustafsson.

"Blanda inte in mig i vårt förhållande", är ett av Suzanne Reuters klassiska citat i kultförklarade "Yrrol" från 1994.

Björn Gustafsson och Claes Månsson är två av skådespelarna i den kommande filmen.

Inspelning av Peter Dalles nya film, "Lyrro – ut&invandrarna". Björn Gustafsson, Johan Ulveson, Sanna Sundqvist, Henrik Dorsin, Claes Månsson och Peter Dalle på väg in i bild.

Det var många som satt med videoapparaterna redo när "Lorry" började sändas i SVT i slutet av 1980-talet, i en tid före play-kanaler och sociala medier.

Men sketcherna från både tv-serien och kultförklarade filmen "Yrrol" några år senare spelas friskt via bland annat Youtube än i dag.

Annons
Annons
Annons