Annons

Månsson: Nya ”Lorry”-filmen lär bli besvikelse

Flera ur "Lorry"-gänget, bland andra Suzanne Reuter och Johan Ulveson, återvänder till bioduken i "Lyrro – ut&invandrarna" som har premiär nästa år.
Flera ur "Lorry"-gänget, bland andra Suzanne Reuter och Johan Ulveson, återvänder till bioduken i "Lyrro – ut&invandrarna" som har premiär nästa år.

Det har gått nästan 30 år sedan ”Lorry” hade tv-premiär och närmare 25 år sedan kultfilmen ”Yrrol”.

Nu vänder Peter Dalle och gänget på bokstäverna en gång till. Nästa år har ”Lyrro – ut&invandrarna” biopremiär.

Under strecket
TT
Publicerad

Det var många som satt med videoapparaterna redo när "Lorry" började sändas i SVT i slutet av 1980-talet, i en tid före play-kanaler och sociala medier.

Men sketcherna från både tv-serien och kultförklarade filmen "Yrrol" några år senare spelas friskt via bland annat Youtube än i dag.

Sanna Sundqvist är en av de nya skådespelarna i Lorry-gänget. Här tillsammans med veteranerna Johan Ulveson och Peter Dalle. "Det är väldigt kul att vi har fyra lite äldre och fyra lite yngre med", säger Dalle om rollistan.

Bild 1 av 6

Claes Månsson blir fortfarande igenkänd på stan tack vare sin medverkan i "Lorry" och "Yrrol". "Det satte sig, det var lite där man slog igenom på något sätt", säger han.

Bild 2 av 6

Under inspelningarna i Göteborg får ett församlingshem extraknäcka som kommunalhus, där det hålls ett möte mellan Suzanne Reuter, Johan Ulveson, Henrik Dorsin, Sanna Sundqvist, Claes Månsson och Björn Gustafsson.

Bild 3 av 6

"Blanda inte in mig i vårt förhållande", är ett av Suzanne Reuters klassiska citat i kultförklarade "Yrrol" från 1994.

Bild 4 av 6

Björn Gustafsson och Claes Månsson är två av skådespelarna i den kommande filmen.

Bild 5 av 6

Inspelning av Peter Dalles nya film, "Lyrro – ut&invandrarna". Björn Gustafsson, Johan Ulveson, Sanna Sundqvist, Henrik Dorsin, Claes Månsson och Peter Dalle på väg in i bild.

Bild 6 av 6
Annons
Annons
Annons