Annons

Civilsamhället rustar för corona

Foto: Henrik Montgomery / TT / TT NYHETSBYRÅN

PODD | 13 mars. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras civilsamhället och dess förmåga i tider av kris. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras civilsamhället och dess förmåga i tider av kris. 

Coronaviruset är fortfarande på allas läppar – bildligt i alla fall – lyckligtvis inte bokstavligen ännu. Situationen är allvarlig, och det ställs rätteligen många frågor om vårt samhälles robusthet. Både vår ordning för beslutsfattande och ansvarsutkrävande, och vilken kapacitet vi egentligen har – till exempel att ta emot patienter i sjukvården.

Det är relevanta frågor som vi garanterat kommer att få skäl att återvända till flera gånger den närmaste tiden och under året. I helgen försöker vi också på ledarplats att staka ut en väg framåt för offentliga riktlinjer och handlingsplaner. Nu skall vi dock ägna oss åt någonting annat – nämligen civilsamhällets förmåga att stå starkt i den här sortens kristider.

Är svenskarna väl rustade? Klarar vi av att ta hand om oss själva och varandra? Och vad har den privata sektorn för fördelar jämfört med den offentliga? Ledarsidans Catarina Kärkkäinen och Maria Ludvigsson diskuterar med Edvard Hollertz, redaktör på Svenska Nyhetsbyrån.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons