Annons

City-komet backar inte trots förluster

London De tre kvinnor som förra året tjänade mest i Storbritannien var JK Rowling, författarinnan till Harry Potter-böckerna, numera Londonbaserade sångerskan Madonna och city-kometen Robin Saunders.

Under strecket
Publicerad

Vem är då Robin Saunders, som alldeles nyligen blivit en rubrikernas gunstling – och detta trots att hon inte ger intervjuer. Den journalist som under de senaste veckorna försökt fånga henne på språng mellan möten får ett bländande filmstjärneleende till svar, men ingen kommentar. Elegant sveper hon förbi, omgiven av män som bär tunga portföljer.

Robin Saunders har makt över tre miljarder pund, 45 miljarder kronor. Det är hennes arbetsgivare, den relativt okända tyska banken Westdeutsche Landesbank, WestLB, som gett henne dessa miljarder att spendera på företagsuppköp. Och hittills har hon skött det uppdraget så väl att hon förra året tack vare lön och bonus kunde fylla sin egen hushållskassa med dryga elva miljoner pund, 160 miljoner kronor. Det är betydligt mer än drottning Elizabeth får klara sig på.
Men nu börjar Robin Saunders bank fråga om hennes affärer varit vidlyftiga transaktioner för att öka den egna makten eller om hon blivit fartblind i Citys ytterfil. Tills slutet av maj sågs hon som Stålkvinnan, beundrad och avundad i lika portioner. Hon sågs jämt på affärssidorna, som självklart föredrar att fylla kolumnerna med bilder av en blondin än ytterligare ett kritstreck.

Annons
Annons
Annons