Annons

Citronmarinerad laxfilé

Under strecket
Publicerad

m Sommarkocken Jag köper då och då de portionsförpackade frysta laxfiléer som man nu hittar i många butiker. De är bra att ha på lut i frysen och det är bara att ta fram så många som behövs. Marinera dem medan de tinar. Servera med exempelvis ugnsrostade rotfrukter och potatis. (4 port) Blanda 1/2 dl olja med 1/2 dl pressad citron, 1/2 tsk grovkrossad svartpeppar och 1 tsk torkad eller 1/2 msk hackad färsk dragon. Lägg i 4 portionsbitar laxfilé. Marinera i minst 20 minuter eller tills fisken har tinat. Vänd bitarna då och då så att marinaden täcker överallt. Ta upp laxbitarna och torka av dem lätt. Salta. Grilla dem på oljat grillgaller eller på halster några minuter på varje sida. Ingrid Eriksson

Annons
Annons
Annons