Citronmarinerad kycklingfilé Till 4 port behövs: Marinad: Ört- och persiljesås: Glaserad anana

Du måste inte klä hela hemmet med gula fjädrar och äta ägg i en vecka för att skapa påskstämning. Påsken är en traditionstyngd mathelg, men som i fallet med många traditioner tjänar den på lite nya influenser. Vi har dukat upp två olika menyer. En mer klassiskt rustik med sill och lamm, och en lättare meny med kyckling.

Publicerad
Annons

Det här är en krämig och festlig förrätt, som inte ska serveras i för stora portioner. Det går bra med olika former och färger på serveringsglasen, ta dem som passar bäst till dukningen. Både mousse och kavring kan förberedas dagen före. Löjrom kan ersättas med sik- eller stenbitsrom som är billigare. De små kavringssnittarna blir festligare än att bara ställa fram bröd och smör.

1 dl kesella gourmet
1 1/2 dl grädde
2 dl crème fraiche
2 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad dill
1 msk citronsaft
1 tsk riven pepparrot
1 dl skalade grovhackade räkor
1 msk löjrom eller sikrom
salt och peppar
2 gelatinblad

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons