Recension

The shine of dried electric leavesCibelle

Under strecket
Publicerad
Annons

Liksom Bebel Gilberto var Cibelle en av electronicagurun Subas utvalda kronprinsessor i Brasilien. Suba omkom tragiskt i en brand 1999 när han slutförde Gilbertos debutalbum som sedan sålde över en miljon exemplar. Cibelle hamnade lite i bakgrunden och fick inte samma megaframgång med sitt debutalbum Cibelle, 2003. På detta nya internationella album är hon medproducent, instrumentalist, kompositör. Arrête là, menina delvis på franska med Seu Jorge som bakgrundssångare är en av hennes bästa låtar. Hennes träffande småhesa röst rör sig medvetet och självsäkert i charmiga naiva ljudlandskap.
Det händer saker i bakgrunden hela tiden som gör ljudbilden levande. Att hon numera pendlar mellan São Paulo och London hörs i musiken. Leksaksinstrument, kaffekoppar, sockerbitar, plastflaskor och andra kul effekter vässar den suggestiva electro-pop-bossan med sång på engelska och portugisiska som bitvis för tankarna till så väl Stina
Nordenstam som Marisa Monte. Flera covers stärker albumet som Tom Waits Green grass kryddad med spökröst, harpa, klockspel, metall- och träslagverk. Sköna tolkningar av låtar som Caetano Velosos London, London och forrón Cajuína, för att inte tala om tolkningen av Moraes/Jobims vackra Por toda a minha vida i en svävande elektrosoundversion. Överraskande bra album!

Åsa da Silva Veghed

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons