Recension

Ciao bellaCiao bella

Under strecket
Publicerad
Annons

I sagans värld sker omvälvande förvandlingar titt som tätt och lätt som en plätt. Askungen blir en partyprinsessa för att snärja en drömprins, Daphne blir ett lagerträd för att undkomma en grekisk gud, och så vidare. Men att sedan återgå till det gamla vanliga kan vara nog så knepigt.

Mani Maserrat-Agahs debutfilm Ciao bella är en sockrig saga om sextokiga tonåringar. Killarna vill göra det alltid och med alla, de för bok och håller koll på varandras prestationer; tjejerna är litet petigare men på det hela taget inte alls omöjliga. Problemet för de snälla och litet tafatta killarna är att de snygga tjejerna tenderar att föredra farliga pojkar; risken för också de aldrig så snygga tjejerna är Svarte Petter i form av en oplanerad graviditet.
Men det här är ju, som sagt, en saga. Här funkar det med trolleri. Alltså förvandlas den välartade oskulden Mustafa, en iransk villakille från Lerum, till en spännande och plötsligt superattraktiv italienare. Allt som behövs är några förvecklingar under en fotbollsturnering och några minuters sakkunnig attitydundervisning från en av de nya lagkamraterna. Läckra Linnea faller som Francesco Totti nära straffområdet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons