Annons

Churchills barnbarn: Boris Johnson en lögnare

Den brittiske parlamentsledamoten Nicholas Soames – barnbarn till den legendariske premiärministern Winston Churchill – är mycket kritisk till den nuvarande premiärministern Boris Johnson. Arkivbild.
Den brittiske parlamentsledamoten Nicholas Soames – barnbarn till den legendariske premiärministern Winston Churchill – är mycket kritisk till den nuvarande premiärministern Boris Johnson. Arkivbild. Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Den brittiske premiärministern Boris Johnson är inte på något vis lik Winston Churchill och han är en person som sprider lögner om EU.

Det konstaterar den 71-årige Nicholas Soames, son till Churchills yngsta barn Mary Soames, i en intervju.

TT
Publicerad

Nicholas Soames var en av de 21 konservativa ledamöter som gick mot partilinjen i parlamentsomröstningen om brexit i tisdags. Premiärminister Johnson led ett svidande nederlag och han straffade då de otrogna med att sparka ut dem ur Konservativa partiets parlamentsgrupp. Nicholas Soames och de övriga 20 blev därmed politiska vildar.

Soames legendariske morfar Winston Churchill var brittisk premiärminister under andra världskriget samt några år på 1950-talet. Han tilldelades dessutom Nobelpriset i litteratur år 1953. Boris Johnson håller Winston Churchill mycket högt och har skrivit en biografi om sin berömde företrädare. Biografin kom ut 2014, och där kallar Johnson Churchill för "Storbritanniens störste statsman någonsin".

Annons
Annons
Annons