Chrysler får sin fusionsrevansch

Under strecket
Publicerad
Annons

DETROIT Att sätta sig bakom ratten i en amerikansk hyrbil är faktiskt inte särskilt spännande.
De mest anonyma fordonen skeppas till hyrbilsfirmornas gigantiska p-platser vid flygplatserna och på resmål som Florida syns det på långt håll om bilen - ofta vit, klen motor och billig design - kommer därifrån.
Klagomål över i synnerhet GM:s utbud är vanliga i branschanalyser. Och, som motsats, konstateras att ””imports”” tilltalar köpstarka spekulanter trots att de blev dyrare i vintras när dollarkursen dalade.

Men på Chrysler är humöret glatt, för att inte säga skadeglatt. Chrysler 300C utsågs till årets bil förra året av Motor Trends. Bland nyheterna i övrigt finns riktigt fräsiga sportbilen Crossfire och rymliga Pacifica. Svepande linjer och överdrivet framträdande frontpartier visar att det finns hopp om amerikansk design. Och sist, men inte minst, blir kvalitetsproblemen på Mercedes en upprättelse för Detroitpersonalen som kände sig förfördelad efter samgåendet - något som markerades redan i namnvalet
DaimlerChrysler.
Vid ett stopp vid bilhandeln Westborn Chrysler-Jeep i förorten Dearborn, för övrigt inte långt från Fordfabriken, hörs repliken ””vi har den inte i lager just nu”” från en försäljare till en kund. Två säljarkolleger, Jimmy Kinsler och Brian Salgot, bekräftar med nöjda nickanden ut mot bilarna att försäljningen går bra.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons