Annons
X
Annons
X

Chrunak blir hockeydirektör i Luleå

Förre förbundskaptenen i simning Hans Chrunak blir sensationellt klubbdirektör i elitserieklubben Luleå Hockey.

Av TT

– Det är häftigt att de vågar satsa på någon utan hockeybakgrund. Det här ska bli mycket spännande, säger Chrunak till TT.

Det var när Chrunak läste en artikel i en kvällstidning om att Luleå sökte ny klubbdirektör som intresset väcktes.

– Jag blev nyfiken och gick in på deras hemsida för att ta reda på mer. När jag såg att tjänsten inte krävde något specifikt hockeykunnande bestämde jag mig för att söka, säger Chrunak.

Annons
X

Luleå tog kontakt med Chrunak strax innan sim-VM i Montreal, och i fredags kom parterna överens.

”Hans Chrunak blir med sitt brinnande engagemang, sitt raka och tydliga ledarskap och sin förmåga att entusiasmera och pusha på, en grundpelare som hela vår förening kan förlita sig till i vår strävan att nå nya mål”, säger Luleås ordförande Curt Johansson i ett pressmeddelande.

Chrunak tillträder sin nya tjänst den 1 september.

Vilka blir dina uppgifter som klubbdirektör?


I stort ska jag försöka få hela organisationen att dra åt samma håll. Det handlar också om att försöka förbättra ekonomin och utveckla verksamheten.

Chrunak var förbundskapten i simning fram till 2000 och var under tio år med om vinna 182 medaljer i internationella mästerskap. Han har även varit klubbchef för Salsta Golfklubb utanför Uppsala, men samarbetet varade inte länge.


Det var en mindre lyckad grej som jag valde att avsluta, säger Chrunak.

Och nu hockey?


Även om det är en helt annan idrott än simningen så är det mycket som är lika sett till organisationen. För mig är hockey den optimala idrotten som har alla ingredienser. Det här är ett jävla häftigt uppdrag.

Vad vet du om Luleå Hockey?


Jag har sett dem ett antal gånger men vet inte mer om Luleå än om något annat lag. Som skåning följde jag Mif och Rögle tidigare. Nu ska det bli kul att flytta uppåt i landet och vara med om en riktig vinter.

Stockholm TT

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X