X
Annons
X

Christian Kjellvander vet vad han vill

Christian Kjellvanders musikaliska resa har gått från trombon i skolan i USA över grungeinfluerade rockband under tidigt nittiotal till den lo-fi och Pavement-doftande rock Loosegoats spelade inledningsvis. Men Kjellvander stannar liksom inte till så trots att Loosegoats, eller kanske just därför, fick de devota fansen se sitt favoritband senare söka sig mot något som bär starka drag av countryrock. Och det är den sistnämnda sidan som präglar Christian Kjellvanders skiva Songs from a two-room chapel.
När man pratar med Christian visar det sig snabbt att han är väldigt klar över vad han vill med sin musik och de omständigheter som omgärdar hans värv. Just nu är han mycket nöjd med att göra en egen resa. Loosegoats ligger på is, men bandet är inte splittrat.

– Det är jätteskönt att bara tala för sig själv, det är en av de skönaste sakerna faktiskt, säger Christian Kjellvander.
En bilolycka i Norge där bandet for av vägen blev en vändpunkt. Christian menar att det hade tur som kom undan med några få brutna
ben. Han själv undvek döden med några få centimeter. Sådant ger perspektiv.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X