Chokladvågen har nått baren

Glöm de klassiska tesalongerna och trivsamma kaffehaken. Nu är det chokladbarer som gäller. De delikata barerna dyker upp överallt i världen, från chokladstäderna Genève och Zürich till Tokyo, Paris och Sydney.

Publicerad
JUREK HOLZER CODE 30072
Foto: JUREK HOLZER CODE 30072
Annons

GÉNEVE Det eleganta hotellet Beau-Rivage i Genève gjorde en trevande start förra året. Varje söndag omvandlades hotellets bar till chokladparadis för hela familjen. Affärsmännen jagades bort, och istället dukades choklad i alla former och varianter upp. In rusade sockersugna sexåringar och kastade sig över chokladtårtor, chokladspett, chokladpraliner, chokladflarn och chokladkakor. Föräldrarna betalade, och succén var ett faktum.

–Vi ville utmärka oss bland andra stora hotell som satsar på engelskinspirerade tesalonger, afternoon tea, säger den restaurangansvarige Israel Benyair till tidningen Le Temps.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons