Annons

Choklad handlar inte längre om go‘ och gla‘

Jag står i kassan på Ica. Sist i raden av mina deprimerande basvaror som passerar den optiska avläsaren med ett blipp åker en chokladkaka. Inte vilken som helst. Utan en med guldkrusiduller på omslaget och halten av kakao från Ecuador noga utmärkt i procent.

Under strecket
Publicerad

Choklad handlar inte längre om att vara go‘ och gla‘. Ni kanske också har märkt hur ert favoritkafé börjat sälja små högoktaniga chokladrutor till skrattretande priser. Kanske har ni hört någon
bekant andaktsfullt upplysa er om att man kan
upptäcka mer än 400 smaker i en enda kakaoböna.

Kanske tänkte ni tyst för er själva att man nog skulle kunna upptäcka 400 smaker i nästan vad som helst, inklusive bajs, bara man
vågade smaka. Men det slutar ändå med att ni lämnar affären med en Lindt bland mellanmjölken och fiskpinnarna i plastpåsen. Och den där kåta reklamrösten ringande i öronen: – Excelleeence!

Annons
Annons
Annons