Annons

Chicken race kring Lehman

För den amerikanska investmentbanken Lehman Brothers var det en kamp mot klockan när den i helgen, med myndigheternas hjälp, desperat försökte locka en köpare att ta över företaget. Sent i natt, svensk tid, stod det enligt uppgifter från BBC klart att den sista spekulanten, Storbritanniens tredje största bankgrupp Barclays, dragit sig ur samtalen om att köpa Lehman. Förberedelser gjordes inför ansökan om konkursskydd för banken, skriver BBC.

Under strecket
Publicerad

Limousinerna har köat på södra Manhattans Liberty Street i helgen. Där ligger högkvarteret för Federal Reserves New York-region som har ansvaret för finansmarknaden inom centralbanken.

Och dit har toppchefer från Wall Streets ledande finansföretag kommit och gått när de tillsammans med Lehman Brothers vd Richard Fuld, stöttade av Fedledningen med regionchefen Timo­thy Geithner i spetsen och företrädare för finansdepartementet, försökt mangla fram en lösning på den akuta Lehman­krisen: En försäljning av hela ­eller delar av företaget eller ­åtminstone en avveckling under någorlunda ordnade former.

Annons
Annons
Annons