Annons

Chicago i glädjetårar jublade natten lång

Obamas seger firades med sång, dans och massivt jubel i hemstaden Chicago på valkvällen. När den omvalde presidenten avslutar sitt segertal är taket i Nordamerikas största konferenscenter nära att lyfta.

Under strecket
Publicerad

SvD:s utsände i Chicago: Linnea Jonjons: Vi lever i väntas tider här på McCormick Place. Obama har kundgjort att han är påväg hit för att hålla tal, men vi vet inte när han kommer.

Foto: GUSTAV GRÄLLBild 1 av 2

Känslorna var starka i konferenscentret McCormick Place i Chicago när det visade sig att president Barack Obama gått segrande ur kampanjen och får fyra nya år i Vita huset.

Foto: GUSTAV GRÄLLBild 2 av 2

CHICAGO Det blev ingen repris av förra valets enorma segerfest ute i det fria i parken Grant Park. I stället valde man att lägga Obamas valvaka i McCormick Place, Nordamerikas största konferens- och mässcenter. Det blev mindre yta och färre människor, men väl på plats på ett McCormick Place fyllt till bredden saknades det inte dansande, sjungande och skrikande Obamafans. Det gick snabbt att lära sig att ett öronbedövande jubel från publiken betyder att Obama vunnit en delstat. Och det blev många jubel under kvällen.

Trots en ganska lång väntan var publiken peppad till max. När siffrorna från Kalifornien, Hawaii och delstaten Washington visades upp, alla till Obamas fördel, höjde publiken jubelnivån. Stämningen blev segerviss. Till slut stod det klart att Obama får ytterligare fyra år i Vita huset.

Annons
Annons
Annons