Annons

Cherrie utsett till årets r'n'b-stjärna

”Jag vill föra folk närmare varandra, även om jag pratar om historier från förorten så ska vem som helst kunna relatera” sa Cherrie i en intervju i SvD i samband med den prisade skivan ”Sherihan”.
”Jag vill föra folk närmare varandra, även om jag pratar om historier från förorten så ska vem som helst kunna relatera” sa Cherrie i en intervju i SvD i samband med den prisade skivan ”Sherihan”. Foto: Anders Ahlgren
Under strecket
Publicerad

Silvana Imam på Emmabodafestivalen.

Foto: Pi Frisk Bild 1 av 2
Foto: Staffan Löwstedt / Svenska Dagbladet Bild 2 av 2

På fredagskvällen dubbades årets oberoende musikskapare på Manifestgalan på Nalen i Stockholm. Denna årliga påminnelse om att det finns ett starkt musikliv bortom det redan jätte-etablerade och det som använder Idol och Melodifestivalen som språngbräda.

Bland årets vinnare märktes bland annat Ulrika Bodén som lyft fram musiken från fäboden (årets folkmusik) med skivan ”Te berga blå”, Cherrie, som med sin fantastiska röst synliggjort en annan bortglömd del av vårt land (årets hiphop/r’n’b) med plattan ”Sherihan” och Sarah Riedel (årets visa) för sina tolkningar av Kristina Lugns dikter.

Annons
Annons
Annons