Chelsea Manning siktar på senatorsplats

Chelsea Manning under ett framträdande i september i fjol på ön Nantucket, som tillhör den amerikanska delstaten Massachusetts.
Chelsea Manning under ett framträdande i september i fjol på ön Nantucket, som tillhör den amerikanska delstaten Massachusetts. Foto: Steven Senne/AP/TT

Chelsea Manning, som satt sju år i fängelse för att ha läckt hemligstämplad information, satsar på att bli Demokraternas kandidat till delstaten Marylands plats i USA:s senat.

Under strecket
TT-Reuters
Publicerad
Annons

Det framgår av valförteckningarna, som Reuters tagit del av. Den demokratiske senatorn Ben Cardin innehar senatorsmandatet sedan 2006 och väntas ställa upp för omval. Cardin – som är sitt partis ledande företrädare i senatens utrikesutskott – omvaldes med bred marginal 2012.

Manning hette tidigare Bradley i förnamn och var underrättelseanalytiker i Irak. 2013 dömdes den då 22-åriga Manning till 35 års fängelse för bland annat spioneri och stöld för att ha lämnat över mer än 700 000 dokument, videor och diplomatiska meddelanden till Wikileaks.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons