Annons
X
Annons
X

Chefsekonom som brinner för bostadspolitiken

Mariell Juhlin blir ny chefsekonom på Hyresgästföreningen. Efter att ha haft ledande positioner i en rad internationella konsultföretag ställs hennes fokus om till den svenska bostadspolitiken.

Mariell Juhlin är ny chefsekonom på Hyresgästföreningen.
Mariell Juhlin är ny chefsekonom på Hyresgästföreningen. Foto: PETER FORSMAN

AKTUELL I NÄRINGSLIVET MARIELL JUHLIN

**Hyresgästföreningen har **fått en ny chefsekonom. Mariell Juhlin tar över efter Anders Konradsson som går i pension efter 37 år i organisationen.

Bakom sig har den nya chefsekonomen ett flertal ledande roller på internationella konsultföretag, bland annat som chefsekonom på Ramböll där hon arbetat med utvärderings- och analysuppdrag.

**Mariell Juhlin **har även varit direktör för konsultbolaget Matrix Insight Ltd i London och forskat vid University of Sussex.

Annons
X

Hyresgästföreningens förbundschef Jan Johnsson tycker att organisationens nyutsedda chefsekonom har ”en väldokumenterad kunskap om och förståelse för bostadspolitikens roll i samhällsekonomin.”

– Mariell Juhlin är analytisk och målfokuserad och har goda omvärldskontakter, det kommer organisationen att ha stor nytta av. Hon kommer att bidra med ett stort personligt och professionellt engagemang för bostadspolitikens roll i samhället, säger Jan Johnsson i ett pressmeddelande.

Själv menar Mariell Juhlin att en genomtänkt bostadspolitik är nyckeln till utveckling i samhället, vilket enligt henne också betyder att Hyresgästföreningens roll blir allt viktigare.

– Organisationen har inlett ett intressant utvecklingsarbete men står också inför en rad utmaningar. Det känns därför både inspirerande och spännande att tillsammans med övriga medarbetare få vara med och utveckla organisationens bostadspolitiska arbete, säger Mariell Juhlin i en kommentar.

Att det behöver byggas mer är de flesta överens om. Regeringen presenterade nyligen ett nytt förslag med byggsubventioner för hyresrätter.

Åsikterna om detta spretar åt olika håll och byggbranschen ser inte subventionerna som en lösning på den stora bostadsbristen i bland annat storstäderna.

Mariell Juhlin kallar situationen på den svenska bostadsmarknaden för ”komplex” och menar att den kräver lösningar som kan maximera nytta och minimera kostnader för samhället och för enskilda individer.

Mariell Juhlin blir även chef för Boendeenheten på Hyresgästföreningen. Enhetens uppdrag är att bland samordna det bostadspolitiska arbetet.

Annons

Mariell Juhlin är ny chefsekonom på Hyresgästföreningen.

Foto: PETER FORSMAN Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X