Chefer kan ha lurat Skandia

Lögner, fiffel och misstankar om kriminella handlingar. Den bilden ger en pressad Bengt Braun och hotar med stämning och vägrar rentvå någon av de gamla toppcheferna: Lars-Eric Petersson, Lars Ramqvist, Ola Ramstedt och Ulf Spång.

Under strecket
Publicerad
Annons

Vid presskonferensen i går med Skandias advokat Otto Rydbeck, till vänster, och ordförande Bengt Braun fick flera tidigare direktörer skarp kritik. Exakt vilka de är ville Skandias advokat inte uppge.
Foto: Lars Pehrson

Skandalen kretsar kring de omtalade lägenhetsaffärerna, som nu kan förvandlas till polisärenden. Nya uppgifter som advokat Otto Rydbeck har fått fram pekar på att ett antal tidigare högt uppsatta Skandiadirektörer, inte längre anställda, medvetet har försökt att dölja kostnader för genomförda lyxrenoveringar.
– Det är oerhört allvarligt både moraliskt och juridiskt, säger Bengt Braun, ordförande i Skandia, i en hastigt sammankallad presskonferens på tisdagsmorgonen.
– Vi hade ett extra styrelsesammanträde i måndags och kom då fram till att det finns skäl att överväga rättsliga åtgärder från Skandias sida mot de här personerna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons