Chaufför smugglade in 155 kilo cannabis

En nederländsk lastbilschaufför åkte i fjol fast med 155 kilo cannabis och drygt fem kilo kokain vid den svenska tullen på Öresundsbron. Nu åtalas 33-åringen misstänkt för synnerligen grov narkotikasmuggling. Arkivbild.
En nederländsk lastbilschaufför åkte i fjol fast med 155 kilo cannabis och drygt fem kilo kokain vid den svenska tullen på Öresundsbron. Nu åtalas 33-åringen misstänkt för synnerligen grov narkotikasmuggling. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT
Under strecket
TT
Publicerad
Annons

När tulltjänstemän stoppade en lastbil på den svenska sidan av Öresundsbron hittades närmare 155 kilo cannabis och drygt fem kilo kokain i fordonet. Nu åtalas den 33-årige lastbilschauffören från Nederländerna misstänkt för synnerligen grov narkotikasmuggling och försök till synnerligen grovt narkotikabrott.

Det var den 8 september i fjol som 33-åringen fastnade i den svenska tullen. Enligt åtalet, som lämnats in till Malmö tingsrätt, ska mannen uppgett att han körde för ett internationellt fraktbolag, men en anställd ska vittna i den kommande rättegången om att lastbilen inte var förväntad att komma till företaget.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons