Annons

Motdemonstranters chatt: Skulle ”fixa” de som deltog

Många demonstranter hade med sig gula paraplyer, som blivit en symbol för proteströrelsen i Hongkong.
Många demonstranter hade med sig gula paraplyer, som blivit en symbol för proteströrelsen i Hongkong. Foto: Tomas Oneborg

En manifestation för demokrati i Hongkong genomfördes i Stockholm på måndagen. I en chattgrupp diskuterade motdemonstranter möjligheten att ”fixa” manifestationsdeltagare – men inga våldsamheter inträffade.

Under strecket
Publicerad

Omkring 60 personer deltog i demonstrationen, däribland både Centerpartiets och Liberalernas ungdomsförbund.

Foto: Tomas Oneborg

Flera demonstranter var inlindade i tibetanska flaggor.

Foto: Tomas Oneborg

För att stödja demonstranterna i Hongkong har Örjan Winkvist tillsammans med samhällsdebattören Kurdo Baksi tagit initiativ till en manifestation på Mynttorget i Gamla stan i Stockholm. Örjan Winkvist är ganska ofta i Hongkong och har vänner där, och deltog i den senaste stora demonstrationen i Hongkong den 18 augusti, med 1,7 miljoner deltagare.

– Jag blev så imponerad av de människorna. Det är unga, gamla, rika, fattiga. Alla kom, och för dom är det farligt. Det kan bli ganska våldsamt och de riskerar att bli av med jobb eller studentplatser. Så när jag kom hem tänkte jag att vi också borde kunna göra något för att visa dem i Hongkong att världen ser och att vi kan göra något, säger Örjan Winkvist.

Annons
Annons
Annons