Chatten om livet efter skilsmässan

IDAGCHATT. Familjerådgivaren Helen Ahlström chattade med läsare om hur man kan hantera relationerna efter en skilsmässa. Här är hela chatten.

Just nu pågår Idagsidans serie ”Efter skilsmässan” och den fortsätter även nästa vecka. Länkar till publicerade artiklar hittar du längst ned,.

Under strecket
Publicerad
Annons

lotta: Jag har levt i ett långt äktenskap utan beröring och närhet, dock 4 fantastiska barn mellan 11 och 20 år Har nu separerat och flyttat. Är huvudlöst förälskad i en ungdomskärlek och han i mig. Vi vill träffas så mycket som möjligt (han har ett utfluget barn). Problemet är att barnen är mycket kritiska till min nya förälskelse, framförallt över det faktum att vi inte kan dölja vår kärlek och ibland blr vi nog alltför fysiska i deras närhet . De ”kommer på ”oss i lite för nära situationer och blir rasande.

Helen Ahlström: Hej, det låter härligt att vara nyförälskad. Tidsfaktorn är viktig för barnen. Har de fått tid att sörja sin tidigare familjekonstellation? Det är också viktigt att de känner att de får unik tid med dig och inte behöver konkurrera med din nya kärlek då kanske de kan vara generösare. Generellt sett är det också svårt för ungdomar att acceptera att derad föräldrar också har ett behov av närhet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons