Annons

Chatt: SvD svarade om Ukraina

Toppmötet i Minsk gav inget avgörande genombrott i Ukrainakrisen. Hur nära ligger ett storkrig? Bör Sverige skicka en trupp till Ukraina? SvD:s Anna-Lena Laurén svarade på läsarnas frågor om händelseutvecklingen i konflikten mellan Ukraina och Ryssland. 

Under strecket
Publicerad

Porosjenko och Putin möttes i Minsk.

Foto: REUTERS

Porosjenko och Putin möttes i Minsk.

Foto: REUTERS
Porosjenko och Putin möttes i Minsk.
Porosjenko och Putin möttes i Minsk. Foto: REUTERS

10:58 Erik:
Har Putin eller Porosjenko nåt att komma med? På båda sidor finns det en radda stridande. Kommer de olika frivilligbataljonernapå ukrainska sidan att gå med på en politisk lösning? De strävar ju efter en militär lösning. Samma sak på rebellsidan. Där är det väl också olika fraktioner som inte lystrar till Moskva. Vad tror du?
Anna-Lena Laurén:
Frivilligbataljonerna är ideologiskt inriktade och inte det minsta intresserade av kompromisser. Det kan bli svårt att få dem med på några kompromisslösningar. Samtidigt tror jag inte de är tillräcklig starka för att ensamma kunna besegra sin motståndare. På separatistsidan har vi ett ledarskap som är utsett av Moskva, däremot tror jag inte att alla kommendörer på fältet bryr sig om vad Moskva säger. Det gör situationen oförutsägbar och farlig.

Annons
Annons
Annons