Chatt om USA-valet

I natt höll Mitt Romney sitt tal inför kamerorna på konventet. Karin Henriksson, SvD:s korrespondent i Washington, svarade på läsarnas frågor.

Publicerad
Annons

14:57 Ananas:
Vad tycker amerikanerna om Romneys tal?
Karin Henriksson:
Hej, dessvärre överskuggades det delvis av Clint Eastwoods framträdande - och av en del andra talare som vicepresidentkandidaten Paul Ryan.
Det var inget fel på talet men var inte vad amerikanerna skulle kalla ”electrifying” och det är tveksamt om det förändrade bilden av MItt Romney som en duktig affärsman.

15:03 Hans:
Hur tycker du att Romney klarade sig i natten tal?
Karin Henriksson:
Ja, det riktade sig ju egentligen inte till mig... utan till amerikanska väljare... Men, jag tyckte att det var lite blekt, utan några riktigt minnesvärda repliker och skulle gissa att många väljare tänkte samma sak. Det var först mot slutet som han höjde tonläget och dundrade lite.
I medierna blev det en del kritik om koreografin på konventet - att filmen om Romney var utmärkt, men att den sedan följdes först av en smått bisarr föreställning av Clint Eastwood och sedan ett långt inlägg av Florida-senatorn Marco Rubio som handlade om honom själv. Det blev liksom lite för lång väntan på Romney och för stort hopp mellan filmen och själva talet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons