Chatt om riskerna med saltet

Svenskarna får sig i för mycket salt – i snitt dubbelt så mycket som Livsmedelsverket rekommenderar. På dagens
SvD Brännpunktkritiserar skribenterna regeringen för att vara passiv i frågan. I dag chattade Åsa Brugård Konde från Livsmedelsverket med SvD:s läsare om riskerna med saltet. Läs alla frågor och svar här.

Under strecket
Publicerad
Konsumentföreningen Stockholm och nutritionisten Lena Hultén kräver krafttag mot det höga saltintaget. ”Övredrivet”, tycker Anders Alvestrand, professor i njurmedicin.

Konsumentföreningen Stockholm och nutritionisten Lena Hultén kräver krafttag mot det höga saltintaget. ”Övredrivet”, tycker Anders Alvestrand, professor i njurmedicin.

Foto: LEIF R JANSSON/SCANPIX
Annons

13:59 SvD Webbredaktion:
Hej och välkomna till chatten, nu sätter vi igång.

14:01 Anders:
Vilka är de absolut värsta ”saltfällorna”?
Åsa Brugård Konde:
Charkuteriprodukter, vissa fiskpålägg och såklart salta snacks hör till värsta. Vill du kolla saltinnehållet i olika livsmedel kan du gå in i vår livsmedelsdatabas. Klicka på ”sök näringsinnehållet” på www.livsmedelsverket.se

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons