Annons
X
Annons
X

Charterturister skapar mest kö

Köerna på flygplatser skapas till största del av charterturister. Det visar en ny undersökning som ett företag specialiserat på flygplatsernas säkerhetskontroller gjort. Köerna beror framför allt på att charterturisterna har otillåtna saker med sig i säkerhetskontrollen.

Av SvD
Charterresenärer är de som har flest otillåtna saker med sig i säkerhetskontrollerna.
Charterresenärer är de som har flest otillåtna saker med sig i säkerhetskontrollerna. Foto: COLOURBOX

Flygplatserna uppskattar att det ska ta mellan 20 och 30 sekunder att passera genom säkerhetskontrollerna. Men på grund av passagerare som inte följer säkerhetsföreskrifterna tar det ofta mellan två och fyra gånger så lång tid.

Företaget Kirschenbaum Consulting observerade säkerhetskontrollerna på flygplatser i Europa under ett års tid. Och resultatet blev tydligt.

Charterresenärer utgör hälften av passagerarna på flygplatserna, men trots det stod de för 85 procent av förseningarna i säkerhetskontrollerna.

Annons
X

Charterturisterna är även de som har mest olagliga saker med sig in i säkerhetskontrollerna. Enligt undersökningen, som den
norska tidningen Aftenposten skriver om, har mellan 33 och 50 procent av charterturisterna något som bryter mot säkerhetsföreskrifterna.

För affärsresenärerna är den siffran mellan 10 och 15 procent.

QUIZ: Vad kan du om flygplatser?

QUIZ | Vad heter flygplatsen? quiz.svd.se QUIZ | Kan du flygplatskoderna? quiz.svd.se QUIZ | Känner du igen flygbolaget? quiz.svd.se QUIZ | Vad kan du om SAS? quiz.svd.se QUIZ | Från vilket land kommer flygbolaget? quiz.svd.se QUIZ | Vad kan du om Boeing 747? quiz.svd.se

svd.se

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X

  Charterresenärer är de som har flest otillåtna saker med sig i säkerhetskontrollerna.

  Foto: COLOURBOX Bild 1 av 2

  Charterresenärer orsakar köerna i säkerhetskontrollerna visar en ny undersökning.

  Foto: COLOURBOX Bild 2 av 2
  Annons
  X
  Annons
  X