Fotograf samtliga bilder: Staffan Löwstedt
Fotograf samtliga bilder: Staffan Löwstedt

”Ingen i arbetarklassen har någon jävla klimatångest”

Chang Frick, chefredaktör för en av Sveriges 20 största nyhetssajter, är en maktspelare i den alternativa medievärlden och klyver den svenska offentligheten, med polemiska utspel om invandring och ”pk-medier”. Men hur tänker Chang Frick egentligen? Dramatikern Stina Oscarson har mött honom i den första delen i en samtalsserie om den polariserade debatten.

Uppdaterad
Publicerad

Det är stopp i pendeltågstrafiken och eftersom jag tycker att det handlar om respekt att alltid vara i tid kastar jag mig in i en taxi. Jag ringer Chang Frick för att säga att han inte behöver hämta mig på stationen i Bålsta – jag kan åka direkt hem till honom. Då visar det sig att han just dragit till Uppsala för att hämta vinterdäck åt en kompis: ”Det dök upp lite annat.”

Jag får anstränga mig för att inte bli arg över att ha lagt ut dyra pengar på taxi bara för att sitta och vänta i Bålsta centrum. En dryg timme efter avtalad tid dyker han upp. Kanske borde jag inte bli så förvånad över Chang Fricks skamlöshet. Den tidigare SD-politikern, i dag chefredaktör för nättabloiden Nyheter Idag, och den alternativa medievärldens mest kände profil, sätter en ära i att inte behaga.