Champagne upplevs bäst i vinterskrud

Även vintertid står järngrindarna till de legendariska familjeföretagen i Champagne öppna och det bubblar på barer och krogar. Coolast är champagnebaren under trädtopparna, oslagbart vackra är trähusen i romantiska Troyes.

Under strecket
Publicerad

Charmig villevalla mitt i lugnet före lunchstormen på art déco-brasseriet Café de Palais i Reimes.

Foto: MAURO RONGIONE

Hotellet La Maison de Rhodes i Troyes tillhörde en gång Malteserriddarna.

Foto: MAURO RONGIONE

Vintervila i räta rader bland vinrankorna strax norr om staden Epernay i Champagne.

Foto: MAURO RONGIONE

Betydligt mer publik är historien om champagnenuset Pommery.

Foto: MAURO RONGIONE
Foto: MAURO RONGIONE

Perching Bars ägare Oliver Couteaubegrundar bubblorna i den lokalt producerade buteljen Louis de Sacy.

Foto: MAURO RONGIONE
Annons

Vägen till världens första svävande champagnebar kräver koncentration. Det är sex molande minusgrader, men den underifrån upplysta gångbron av trä gungar skönt när vi håller oss i repen och tassar fram mot Perching Bar.

Det kan tyckas som ett galet projekt att bygga en champagnebar högt uppe i en nationalpark i Montagne de Reims, ett av regionen Champagnes mest traditionella distrikt. Men runt Verzy i hjärtat av Champagne är bubblande vin inga extravaganser, snarare källan till det dagliga brödet. Vart man än vänder blicken här uppifrån anas vinodlingar i räta rader med de klassiska champagnedruvorna Chardonnay, Pinot noir och Pinot meunier.

Annons
Annons
Annons