Centrala Malmö attraktivt för Peab NCC utför två uppdrag i Norge Oppenheim köper i Kungens kurva Humlegården breder ut sig Tornet säljer till Kungsleden

Under strecket
Publicerad
Annons

Peab köper en fastighet i centrala Malmö av Saab. Det underliggande förvärvsvärdet är 280 miljoner kronor. Fastigheten omfattar det ursprungliga inre Kockumsområdet. Flera av byggnaderna är uthyrda och den årliga hyresintäkten cirka 15 miljoner kronor.
NCC i Norge har fått två uppdrag tillsammans värda ungefär 150 miljoner norska kronor. Det ena avser byggarbeten vid Miljöforskningscentret AMS lokaler i Oslo. Uppdraget är värt 96 miljoner norska kronor och arbetena, som startar i sommar, ska vara färdiga inom 15 månader. Det andra uppdraget, med norska Vägverket som beställare, är värt cirka 54 miljoner kronor. Avtalet gäller arbeten på väg E6 som ska vara färdiga i oktober i år.
Bergendahl & Son säljer sin butiksfastighet i Kungens kurva, söder om Stockholm, till den tyska fastighetsfonden Oppenheim för 348 miljoner kronor. Butiksfastigheten, som är på 18 800 kvadratmeter, rymmer hyresgäster som City Gross, Systembolaget, Apoteket, Intersport och Lindex.

– Köpet är i linje med vår investeringsstrategi
och visar på vårt långsiktiga intresse och vår positiva syn på den svenska marknaden, kommenterar Leo Lousberg, chef för Investment Europe på Oppenheim.
Humlegården Fastigheter, som ingår i Länsförsäkringar, köper fyra fastigheter i Stockholmsområdet. Två av fastigheterna ligger i Solna, en i centrala Stockholm och en på Lidingö. Tillsammans har de en uthyrningsbar area på 21 000 kvadratmeter.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons