Centerpengar köper få röster

Krisande Centerpartiet har de senaste fyra åren gjort av med en kvarts miljard kronor av sin förmögenhet för att skapa ett ökat stöd för partiet. Ändå är det inte bara väljarna och sympatisörerna som sviker partiet, som i dag inleder sin stämma. Centerpartiet har sedan 2009 tappat mer än var fjärde medlem.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

I valrörelsen 2010 for Centerledaren Maud Olofsson på allsångsturné med schlagerartisten Linda Bengtzing vid sin sida. Owe Thörnqvists klassiker ”Dagny” var en av låtarna vid premiären på Rådhustorget i Gävle den 1 september. I ett klipp som partiet lade ut på Youtube efter evenemanget var Maud Olofsson nöjd: ”Vi har sjungit, vi har pratat och vi har haft mysigt ihop. Det var lite kallt på slutet, men vilken energi det fanns i publiken.”

Totalt lockades 1 700 personer till de tre allsångskvällarna. Prislappen har inte offentliggjorts. Men i den valanalys, som leddes av nuvarande partiordföranden Annie Lööf, konstateras visserligen att satsningen var positiv – den gav en annan bild av Centerpartiet än ”den traditionellt politiska” – men samtidigt poängteras att om så ”dyra” projekt ska genomföras i framtiden så kräver det längre framförhållning, en tydligare kommunikationsstrategi och att fler än knappt 2000 personer nås.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons