Annons

Centerpartiet: Slopad värnskatt räcker inte

Centerpartiet vill mer än Moderaterna på skatteområdet. Vi nöjer oss inte med skattesänkningar för dem som betalar värnskatt utan vi måste också sänka marginalskatterna på högre inkomster. Det skriver 17 centerpartister.

Under strecket
Publicerad

I Sverige har vi de högsta marginalskatterna i världen. Detta hämmar inte bara vår nationella utveckling utan också vår globala konkurrenskraft. Svenska studenter tillhör dem som tjänar minst på högre studier i OECD, vilket delvis är förklaringen till att vi trots både kostnadsfria utbildningar och ett generöst studiemedelssystem inte lyckas bryta den sociala snedrekryteringen till högre utbildning. Personer från studieovana hem känner större osäkerhet inför att skuldsätta sig och investera i högre utbildning om det inte ger en säker utdelning i plånboken.

För att råda bot på dessa problem kräver 17 moderata företrädare på Brännpunkt 17/2 att värnskatten avskaffas. Artikelförfattarna har helt rätt, lägre skatter för låg- och medelinkomsttagare är naturligtvis högsta prioritet, men för att stärka drivkrafterna att utbilda sig, driva företag och arbeta hårt måste vi också sänka marginalskatterna på högre inkomster.

Annons
Annons
Annons