Annons

Centerpartiet lanserar öppenhetsprogram

Centerpartiet föreslår en särskild integritetsbalk där all integritetsskyddande lagstiftning ska samlas. Partiet vill också värna rätten att vara anonym på internet och stärka möjligheterna till skadestånd om det allmänna allvarligt kränkt en persons integritet. Förslagen ingår i ett nytt program som partiet ska fatta beslut om på partistämman i Örebro i helgen, skriver Annie Johansson, integritetspolitisk talesperson (C).

Under strecket
Publicerad

Centerpartiet eftersträvar ett samhälle där människor vågar vara öppna. Vi är övertygade om att öppenhet föder öppenhet. Kränkningar av den enskildes personliga integritet ger effekter i motsatt riktning och innebär en negativ spiral som för oss allt längre från det öppna, fria samhälle vi eftersträvar. Medborgarens rätt till personlig integritet är grundläggande i ett liberalt samhälle och för människors möjlighet att leva sina liv i frihet.

Vi vill återupprätta det höga förtroende som vi fick i valet 2006 i frågor som rör människors frihet och integritet. Till vår partistämma i Örebro nu till helgen kommer vi att diskutera och fatta beslut om ett program ”Öppenhet – Respekt för individen” med tydliga och vassa förslag för att värna den enskildes personliga integritet.

Annons
Annons
Annons