Castade kameler på jobb i Kungsan

Kor som glor är enkelt. Men Emils griseknoen eller hunden Beethoven kräver mer av filmteam och skådisar. Djuragenturen har specialiserat sig på att hjälpa rekvisitörer med ”casting” av allt från katter och elefanter till råttor och skalbaggar. SvD följde med när Kungsträdgården fick oväntat besök.

Under strecket
Publicerad
Efter att ha knallat runt en stund i Kungsträdgården har Aissa och Gabi funnit sig väl tillrätta.

Efter att ha knallat runt en stund i Kungsträdgården har Aissa och Gabi funnit sig väl tillrätta.

Annons

Trafiken larmar på Hamngatan och folk strömmar förbi utan att ta notis om den stora transporten som parkerat i Kungsträdgården. När bakluckan öppnas sticker en vibrerande mule försiktigt ut, men försvinner blixtsnabbt. Så tittar Aissa ut igen, med vilt uppspärrade ögon.
Portföljbärare och turister stannar till och mobiltelefonkameror i mängd vänds mot den förskräckta treåringen. Klick, klick. Huvva. Aissa försvinner in i mörkret igen. Inget lock och pock i världen från kamelförarna Bengt Erlingsson och hans dotter Signe kan få Aissa att kliva ut. Fötterna i golvet och huvudet i taket: aldrig i livet ...
Om de två asiatiska kamelerna är litet nervösa, så är inte varken Annika Östberg, som driver Djuragenturen, eller deras förare det. De är vana och har tagit god tid på sig. Särskilt som det är Aissas första jobb i offentligheten.

Men Aissa tänker varken glassa på Hamngatan eller shoppa på NK, låter hon meddela. Så det blir ingen annan råd än att stuva om inne i transporten och få fram Gabi, som har
stått och tryckt längst inne i mörkret. Med sina tio är hon van vid rampljus, filminspelningar och reklamjippon.
Helt cool kollar Gabi läget, kliver majestätiskt ner för rampen och poserar inför mobilkamerorna. Så suckar hon och skakar på kamelers charmiga vis rejält på huvudet. Ett moln av snor och kamelspott far över publiken.
När väl Gabi är på backen och Bengt Erlingsson lockar med sin trygga stämma, så vågar sig Aissa ner. Och med full tillit till sina förare har de snart slappnat av. Aissa är snabbt åter sitt nyfikna jag, medan Gabi verkar tycka att folk är litet väl närgångna. I väntan på sina arbetsuppgifter - den här gången reklam för en inredningsaffär - trampar de runt litet, tar sig en tugga av lindallén, kissar en skvätt och poserar inför ännu fler kameror.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons