Annons
X
Annons
X

Carola klar för schlagern

(uppdaterad)

Årets schlagerjokrar blev som väntat duon Carola Häggkvist och Andreas Johnson, Amy Diamond, Eskobar och Niklas Strömstedt. Artisterna presenterades officiellt under tisdagsförmiddagen av SVT vid en presskonferens.

Carola Häggkvist ska tillsammans med Andreas Johnson framföra låten ”One love” i deltävlingen i Västerås den 16 februari. Artistnamnet blir Johnson & Häggkvist.

Redan under morgonen gick schlagerstjärnan själv ut med beskedet via sin egen hemsida där hon också skrev om känslorna inför att vara med igen med ”One love” som är skriven tillsammans med producenten Peter Kvint.

Annons
X

– Man är glad och tacksam för möjligheten att kunna sjunga denna grymma och starka låt för så många människor det bara går och tackar ja till att vara med i 2008 års Melodifestival! Hurra!

Spekulationerna har varit igång i flera månader om att Carola skulle ställa upp igen, men det här var den första officiella bekräftelsen från stjärnan själv. Senare under morgonen togs dock meddelandet bort från hemsidan.

Carola och Andreas Johnson bildar därmed en på pappret i schlagersammanhang oöverträffad duo. Carola vann tävlingen 2006, för tredje gången. Andreas Johnson gör sin tredje start i tävlingen på lika många år. 2006 kom han trea och i fjol blev han tvåa.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Carola och Andreas Johnson sjöng ihop på måndagskvällens idrottsgala i Stockholm, men då med en annan låt, ”Lucky star”.

  De tre andra jokrarna är Amy Diamond som ställer upp i deltävlingen i Göteborg den 9 februari med ”Thank you”. Åkersbergabandet Eskobars bidrag är döpt till ”Hallelujah new world” och gruppen tävlar i Linköping den 23 februari. Niklas Strömstedt ska sjunga ”För många ord av kärlek” i Karlskrona den 1 mars.

  För Strömstedt är det inte schlagerdebut. Han skrev ”I morgon är en annan dag” som Melodifestivalens artistansvarige Christer Björkman tävlade och vann med 1992. (TT Spektra)

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X