X
Annons
X

Carlzons pyramider står sig än

Det är utan tvekan den mest sålda svenska ledarskapsboken någonsin. Jan Carlzons Riv pyramiderna är dessutom en av få svenska böcker i ämnet som blivit en internationell managementklassiker, översatt till 22 språk. Och ändå är budskapet enkelt – var närvarande i ditt ledarskap och sätt kunden i centrum.

"Det svåra är att visa vad detta egentligen betyder i vardagen." Så avslutar professor Ingalill Holmberg sitt förord till den senaste upplagan av Riv pyramiderna från år 2008. Första gången boken gavs ut var 1985, när Jan Carlzon fortfarande var vd för SAS och var "SAS-Janne" med hela svenska folket. Ingalill Holmberg, som jobbar på Handelshögskolan i Stockholm med inriktning på ledarskapsfrågor, menar att Jan Carlzon lyckas med just detta – att konkretisera ledarskapsteorierna – på ett sätt som få andra har lyckats med.

Jan Carlzon håller med om det där med enkelheten. Vi träffas en solig sommardag på ett kontor på Östermalm i Stockholm. Han har också fått höra om vilka enkla recept han kommer med – att sätta kunden i centrum. Men nu är det inte riktigt bara det som Riv pyramiderna handlar om.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X