Annons
X
Annons
X

Carl Bildts utfall mot statsvetaren: ”Bitter, bitter, bitter”

Med anledning av president Obamas utannonserade Sverigebesök hamnade utrikesminister Carl Bildt i en
hetsig diskussion med statsvetarprofessorn och socialdemokraten Ulf Bjereld under torsdagskvällen.

Av SvD
Ulf Bjereld och Carl Bildt.
Ulf Bjereld och Carl Bildt. Foto: SCANPIX

Bjereld ifrågasatte Bildt när det gäller omständigheterna kring hur Obama-besöket kom till. Bildt hävdar att besöket varit på gång länge medan Bjereld drev linjen att det sker istället för att besöka Putin i Ryssland, något som flera medier rapporterat enligt honom.

“I dag är du osedvanligt snarstucken. Men kritisera då New York Times, BBC, CNN och Guardian m fl också, och inte bara mig”,
skriver Ulf Bjereld bland annat.

Carl Bildt
kontrade med “Nu håller Du på att förlora all trovärdighet som seriös debattör i frågor som denna. Gläds med Sverige! Var inte bitter.”

Annons
X

Diskussionen böljade fram och tillbaka och Bjerelds synpunkter på vad Reinfeldt borde tala med den amerikanske presidenten om lyftes också upp, något som Carl Bildt kommenterade genom att skriva “Är det inte väl mycket vänsterpartiet över detta?”.

Efter ett tag verkade det som utrikesministern tröttnat på att argumentera och skrev kort och gott: “Bitter, bitter, bitter… God natt!” till Ulf Bjereld, som svarade: “Bitterheten ligger nog dessvärre hos dig. Trist. Hoppas du tar upp dödsstraffet i alla fall. Och sov gott!”.

Uttalande om Sverigebesöket whitehouse.gov

Svd.se

Annons
Annons
X

Ulf Bjereld och Carl Bildt.

Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X