Annons

Carin bytte bank – sparar 25 000 om året

Carin Svensson trodde hon hade en bra bolåneränta hos sin gamla bank. Först när hon upptäckte bolåneutmanaren Hypoteket förstod hon att hon betalade för mycket. 

– Storbankerna utnyttjar människors okunskap, säger hon.

Som trogen kund trodde Carin Svensson att hon hade en bra ränta hos sin bank. Men när hon fick upp ögonen för bankernas storvinster och orättvisa ränterabatter började hon fundera på om räntan verkligen var så bra.

– När jag försökte förhandla ner räntan krävde de att jag skulle ha andra tjänster i banken. Fast jag inte var intresserad så var jag tvungen.

Sparar stora summor

För att ge en ränterabatt kräver storbankerna oftast att man flyttar så mycket av sin ekonomi som möjligt till banken. Kraven varierar rejält och det kan vara förvirrande att navigera bland de olika bankernas krav. För att få tillgång till bättre räntevillkor kan man behöva flytta sin tjänstepension eller sitt lönekonto.

Carin Svensson ställde till slut upp på bankens krav för att få ner räntan.

– Och ändå hade jag hög ränta, men det förstod jag inte förrän jag läste om Hypoteket. Storbankerna utnyttjar människors okunskap, och var och en måste ta fighten med sin bank i individuella förhandlingar om boräntan.

Nu har hon flyttat sitt bolån till Hypoteket och jämfört med det gamla lånet blir besparingen påtaglig.

– Jag sparar 25 000 kronor om året med Hypoteket jämfört med min gamla bank. Pengarna jag sparar med Hypoteket ska jag bland annat använda till att göra lite uppfräschningar i huset.

Låg ränta till alla kunder

Hypoteket erbjuder alla sina kunder samma låga ränta: 1,15 procent*. Inga motkrav ställs – förutom att belåningsgraden på bostaden får vara högst 65 procent och att man ska uppfylla de vanliga kraven som banker ställer.

Ytterligare en skillnad jämfört med en vanlig bank är att Hypoteket har ett helt digitalt ansökningsflöde. Ansökan och lånehandlingarna kan skickas in och signeras med BankID på några minuter.

– Ansökningsprocessen hos Hypoteket är väldigt enkel, inga konstigheter. Jag rekommenderar ALLA som kan att byta till Hypoteket! Varför betala mer än man behöver? säger Carin Svensson.

Hypoteket i korthet

  • Lägsta rörliga bolåneräntan är 1,15 procent*  – prutat och klart och utan helkundskrav.
  • Helt digitalt ansökningsflöde, allt sköts via BankID, mobiltelefon och dator och tar bara några minuter.
  • Bostadens belåningsgrad får inte vara högre än 65 procent.
  • Hypoteket har lånat ut drygt över 9 miljarder kronor till svenska bolånekunder.
  • Kundstocken består av ca 9 000 bolånekunder och växer stabilt.

*Effektiv ränta 1,16%, beräknat på 1 MSEK med 1 års bunden ränta och 30 års återbetalningstid, totalbelopp 1 293 394. Villkor för räntan är belåningsgrad under 65%.

Annons
Detta är en annons från Hypoteket, den är inte skriven av journalisterna på SvD:s redaktion.