Annons
X
Annons
X

Carema-avtal kan brytas efter larm

Falu kommun kommer troligtvis inte att förlänga kontraktet med Carema Care sedan Dagens Nyheter avslöjat missförhållanden på ännu ett Carema-ägt äldreboende. Enligt flera ledamöter i omvårdnadsnämnden kommer avtalet eventuellt att avslutas i förtid, skriver DN.se.

Av TT
(uppdaterad)

De nya missförhållandena gäller äldreboendet Korsnäsgården i Falun. Enligt uppgifter från en praktikant ska en dement man med dödsångest ha lämnats ensam att dö framför en påslagen tv.

Styrelsen för branschorganisationen Vårdföretagarna kommer att träffas på fredag för att besluta om man ska inleda en granskning av Carema. Sådana granskningar görs ”när ett medlemsföretag kan misstänkas ha brutit mot Vårdföretagarnas etiska riktlinjer” och leds av ett etiskt råd, skriver organisationen på sin hemsida.

Skulle det visa sig att Carema uppenbart brutit mot de etiska riktlinjerna kommer bolaget att uteslutas ur Vårdföretagarna.

Annons
X

Inga-Kari Fryklund, förbundsdirektör vid Vårdföretagarna, tror att fredagens möte mycket väl kan sluta med att man beslutar att inleda en granskning av Carema. Hon säger att den negativa uppmärksamheten kring flera äldreboenden givetvis inte är bra för branschen, men att det samtidigt är bra att bristerna lyfts fram.

– Företag ska granskas hårt. Äldreomsorgen över huvud taget ska granskas hårt, men det känns som om de privata företagen granskas hårdare, säger hon till TT.

Falun TT

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X