X
Annons
X

Capel vill ge klubbarna tillstånd för pyroteknik

Ge klubbarna tillstånd för pyroteknik under ordnade former och se till att servicen utanför och på arenorna blir bättre. Victor Capel, ordförande i supporterunionen, jobbar för att förbättra villkoren för fansen – och undvika oroligheter på matcherna. – Det krävs ett annat synsätt än det som inte tagit oss någonstans på 40 år, säger han.

På onsdagen publicerade Aftonbladet nya uppgifter om publikskandalen i Södertälje i måndags, när den allsvenska fotbollsmatchen mellan Syrianska och AIK fick avbrytas. En amatörfilm visar att de första smällarna – som landade mycket nära linjedomaren Daniel Wärnmark – kan ha kastats in från en plats utanför läktaren.

–Det sätter ansvarsfrågan i en helt annan dager. I så fall är det arenabygget det är fel på och då ska hemmalaget Syrianska, alternativt ingen, straffas för det. AIK kan inte straffas med poängavdrag som jag ser det. Det kastades visserligen in saker från AIK-läktaren efter de första smällarna och det är bara att bita i det sura äpplet och ta böterna för det, säger Black Armys ordförande Danne Wilhelmsson.

Foto: BILDBYRÅN Bild 1 av 5

Den allsvenska matchen mellan Syrianska och AIK avbröts halvvägs in i första halvlek.

Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX Bild 2 av 5

Matchen avbröts sedan smällare kastats in under den allsvenska fotbollsmatchen mellan Syrianska FC och AIK på Södertälje Fotbollsarena.

Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX Bild 3 av 5

Stökigt på läktarna under den allsvenska fotbollsmatchen mellan Syrianska FC och AIK på Södertälje Fotbollsarena på annandag påsk.

Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX Bild 4 av 5

Matchen avbröts sedan smällare kastats in.

Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX Bild 5 av 5
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X