WorkshopCancerpjäs med humor greppar över mycket

”Workshop” med Anna Blomberg.
”Workshop” med Anna Blomberg. Foto: Matilda Rahm

Anna Blomberg, en av Sveriges roligaste, gör flera roller i Marianne Goldmans nyskrivna cancermonolog. Uppsättningen balanserar allvar med komik men greppar över alltför mycket.

Under strecket
Publicerad
”Workshop” med Anna Blomberg.

”Workshop” med Anna Blomberg.

Foto: Matilda Rahm
Annons

Jag måste gå i terapi i flera år innan jag vågade gå på mammografi, fast jag förstod att jag borde. I samma veva lyckades jag se Marianne Goldmans ”Cancerbalkongen” trots att jag var livrädd. När hennes ”Workshop” ges på Soppteatern aviseras uppsättningen med en glad kvinna, omgiven av skära ballonger. Icke desto mindre handlar det om bröstcancer, hu!

På scenen står en av Sveriges roligaste, en hejare på imitationer: Anna Blomberg. Det lovar en föreställning som balanserar det allvarliga ämnet med komik. Det är en känslig balans, och Goldman försöker lätta upp stämningen genom att driva med den klämkäckt positiva attityd som patienter stundtals möter. Blombergs rosaklädda workshopledare behandlar publiken som om vi vore deltagare i en skrivkurs för bröstpatienter. Hon är så gullig och systerskapsvänlig att hälften hade räckt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons